acheter cialis
Kolumbán Gábor,elnök: Falun még létezik a közösségi élmények kultúrája, hiszen nem idegen a kalákázás, a házat is közösen építik. Nagyjából ugyanezt a mintát kellene követni gazdasági szinten is  „Ha mindenki a profitorientáltság elvén és a rövid távú erőforrás-kihasználáson alapuló gazdálkodást folytatja, akkor nem lesz közösség.
Bányász József, kurátor: Azért tartom fontosnak, időszerűnek ezt a kezdeményezést, mert túlmutat az egyéni ambíciókon. A kezdeményező egy vállalkozó, aki észrevette a rajta kívül álló világot és annak szolgálatára, felemelésére erőforrásokat (anyagi és emberi) mozgósított. Ezzel más hasonló elkötelezettségű góbékat is arra sarkallt, hogy egyesíteni kell azokat az értékeket, amivel rendelkezünk, és fajtánk, népünk felemelésének szolgálatára kell fordítanunk.

Boros Gy. Csaba
Boros Gy. Csaba, kurátor:
Azt szeretnénk, hogy életszeru, nekünk tetsző vállalkozásaink, közösségi szervezeteink együtt biztosítsák a szabadságunkat, és megakadályozzák a függőségek elhatalmasodását, a peremre szorulásunkat.
Böjte Csaba atya, kurátor:
Mai éltünk meghatározó szavai: közösségépítés, összefogás, egység. A történelem folyamán több példaképünk tért vissza ezekhez, és önnön példájával tanította kortársainak a befogadó, integráló gondolkodásmód fontosságát. Meg kell találnuk egymás kezét, hisz együtt megvalósítható a Góbé Világ. Nekünk ez jelenti a világ közepét, amelyben fel kell fakasszuk az egyszerű élet utáni vágyat.
Kató Béla, kurátor: Ma a fejlődés egyetlen lehetséges módja, hogy egy lépést visszalépünk. Számbavesszük, hogy mi mindent veszítettünk az elmúlt húsz év alatt (földek, házak, hagyományok...), és nyugtázzuk, hogy áldozathozatal nélkül nincs élet. A Kárpát-medencei magyarság számára az elsőrendű áldozathozatal a gyermekvállalás. Ha az örökös létezik, bármilyen örökséget vissza lehet szerezni. Akinél a gyermek, annál az erő!Potozky László, kurátor: Örömmel kapcsolódom be az Élő Szövet Alapítvány kezdeményezéseibe, mivel indulásból olyan értékeket képvisel, melyekkel messzemenően egyetértek, és amelyek érdekében hivatásszerűen próbáltam dolgozni az elmúlt tizenöt évben. Gondolok itt a közösségfejlesztésre, a hagyományőrzésre, a környezetvédelemre, a helyi értékek megmentésére és fenntartható étkesítésére. Ami talán még ennél is fontosabb számomra, hogy az ilyen jellegű fenntartható kezdeményezések katalizátoraként vállal szerepet az új alapítvány, megpróbálva összehozni mindazon szereplőket, melyek egy élhetőbb, fenntarthatóbb világ megvalósításáért ténykednek.Dr. Zsigmond Barna Pál, kurátor: Azért tartom fontosnak a Góbé Világ kezdeményezést, mert egyrészt a vállalkozóknak és a civil szférának lehetősége nyílik egymáshoz közeledni és együttműködni. Másrészt lehetősége nyílik a magyarországi piacnak,hogy intézményesített együttműködés révén a magyar termékekkel a székelyföldi piacra kerüljön, illetve így a székelyföldi termékek is Magyarországra juthatnak.Bethlen Gábor Alap Góbé termék Merkúr Áruház - A Székelyföldi Üzletlánc! Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

2014 © ÉLŐ SZÖVET