acheter cialis

Az Élő Szövet Alapítvány a 2013 novemberében elindított Tej Útja Karaván gazdatalálkozó programját egészíti ki 2014 májusától: az udvarhelyi EKE-vel együttműködve havonta egy-egy túrát szervezünk olyan falvakba, vidékekre, ahol a helyi tejfeldolgozás, szarvasmarha-tenyésztés munkáját, gazdálkodás értekeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Célunk kettős: szeretnénk megismertetni a helyi tejtermékek eredetét, a gazdálkodás értékeit a fogyasztókkal, mindemellett pedig egyféle tudatosító munkát is szeretnénk végezni. Ugyanis ezek azok a gazdák, akiktől érdemes tanulni, akik tejfelesszájú lurkó koruktól ismerik a tejtermékek készítésének csínját-bínját, akik mindent megtesznek hagyományaink, értékeink megőrzése érdekében. A falusi tartalmas élet, a pocakos-bajszos gazdák góbéságai, a kerek csípőjű gazdasszonyok mindennapi imái, áldásai – ezek hozzák az igazi falusi élet ízét a helyi termékekbe. Ők azok, akik nem kalóriákat, hanem ételt esznek. Ők azok, akik nem divatból, hanem hittel és bizalommal gazdálkodnak, felvállalva a versenyt a multik termékeivel. Egy apró lépés, hogy megismerjük őket, hogy termékeiket vásároljuk – a fenntartható gazdálkodásért.

Ezért indult el a Tej Útja Karaván – bringával, gyalog, autóval, vonattal – időjárástól, távolságtól függően. Egyébként is sokan szeretünk kirándulni, a falvak életét megismerni – éljünk ezzel a lehetőséggel! Az időpontokról, útvonalakról a székelyudvarhelyi sajtóban, illetve az Élő Szövet Alapítvány honlapján értesítjük az érdeklődőket.


Bethlen Gábor Alap Góbé termék Merkúr Áruház - A Székelyföldi Üzletlánc! Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

2014 © ÉLŐ SZÖVET