acheter cialis

Székhelye: 527105 - Illyefalva/Ilieni, Fő u. 222 sz. Kovászna megye, Románia

Elérhetőségek:

 • Telefon: +40 267 347657, Fax: +40 267 347657,
 • e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
 • Honlap: www.lamilieni.ro

Jogi formája: Nonprofit szervezet (NGO)
Alapítási és bejegyzési éve: 1992
Anyagi támogatói: 1992-2000 közötti időszakban a Svájci Államszövetség (DEZA), valamint a Svájci Evangéliumi Egyházak Segélyszervezete (HEKS). Ma önfenntartó.


Földrajzilag Illyefalva Alsóháromszéken, a Háromszéki-medence legdélibb részén, a történelmi Székelyföld és Szászföld határánál fekszik. Délen a település a Brassó megyei Vámoshíddal, keleten Kökössel, nyugaton Előpatakkal, északon pedig Sepsiszentgyörgy megyei jogú várossal határos. Sepsiszentgyörgytől délre, 10 km távolságra található a 112-es megyei út mentén, Brassótól pedig mintegy 25 km-re.

A LAM Alapítvány a kezdetektől fogva két fő irányelv alapján valósítja meg régiófejlesztési célkitűzéseit: mezőgazdasági felnőttképzés és szaktanácsadás, valamint mikro hitelezési tevékenység. E két program egymástól függetlenül, de egymást kiegészítve működik. Képzései és gyakorlati programjai által szellemi, hitelezési tevékenysége által pedig anyagi tőkét biztosít a térség gazdálkodóinak, kis- és középvállalkozóinak.

AKKREDITÁLT KÉPZÉSEK

Felgyorsult, teljesítményközpontú életünk új módszereket és folyamatosságot követel ismereteink bővítése, képességeink fejlesztése érdekében. Egyre inkább szembesülünk az egész életen át tartó tanulás követelményével, a többszöri továbbképzés, sőt a szakmaváltás kényszerével. Fokozott fejlesztést igénylő térségünkben kiemelt célunk az állásnélküliek mezőgazdasági kistermelővé válásának elősegítése, a falusi turizmusnak - mint alternatív jövedelemforrásnak - a fellendítése.
Képzéseink felépítése modulrendszerű, tartalma gyakorlat centrikus, megvalósítása pedig rugalmasan illeszkedik a munkaadók konkrét elvárásaihoz, illetve a hallgatók személyiségéhez, előzetes ismereteihez. A képességek fejlesztését középpontba helyező felnőttképzési programjaink alapfokú, államilag elismert szakképesítést nyújtanak az alábbi szakterületeken: szakképzett növénytermesztő, szakképzett agroturisztikai dolgozó, szakképzett állattenyésztő, szakképzett vadgazda. Képzéseink időtartama megfelel a hatályban lévő román jogszabályoknak.

A képzések személyi feltételei
Az elméleti és gyakorlati képzést a felnőttképzési törvényben szabályozott feltételekkel rendelkező jól felkészült és motivált pedagógus, illetve szakembercsoport látja el. Minden trénernek több év tapasztalata van saját szakmájában, valamint a felnőttképzésben.

A képzések tárgyi feltételek

Az elméleti oktatás tárgyi feltételei:

 • egy 32 férőhelyes szaktanterem a megfelelő célirányú felszereléssel,
 • egy 15 férőhelyes multifunkcionális tanterem a gazdasszonyképző számára az alábbi felszereltséggel: 10 db. varrógép, vasalók és vasalóállvány, 2 db. szövőszék, kézi szerszámok, kellékek, anyagok stb.
 • szakkönyvekkel és folyóiratokkal ellátott könyvtár és olvasóterem, 20 férőhelyes gyűlésterem,
 • 20 férőhelyes gyakorlati tanterem a tangazdaság területén.


A gyakorlati képzés tárgyi feltételei:
A gyakorlati képzést a LAM Alapítvány tangazdaságában és tanműhelyében végezzük valódi termelési körülmények között. Minden hallgatónak lehetősége van részt venni minden munkafázison a tavaszi vetésektől az őszi betakarításig.
Tangazdaságunk 1995-ben jött létre, mint saját tulajdonú képzőhely, és az alábbi ellátottsággal rendelkezik:

 • egy szabadtartásos rendszerben működő, 60 férőhelyes, fejőházas, EU-s normáknak is megfelelő szarvasmarha istálló,
 • 100 db. szarvasmarha, amiből 60 db. fejőstehén,
 • 3 db. traktor és a járulékos mezőgazdasági géppark,
 • falközi siló, szénatároló, gabonatároló, raktár, javítóműhely,
 • 150 hektár mezőgazdasági terület, amiből 13 hektár saját tulajdon.

Mezőgépészeti és lakatossági tanműhely az alábbi felszereltséggel:

 • szerelő- és bontóműhely, szerelőaknával és a járulékos munkapaddal, gépi és kézi szerszámokkal, ív és autógén hegesztők, stb.
 • szakoktató terem hallgatói asztallal, ülőhellyel, didaktikai kéziszerszámok mérőműszerek, falitábla, szemléltető eszközök, egyéb gépek,
 • fémforgácsoló műhely: marógép, eszterga, fémvágógép, fúrógépek, csiszológépek, stb.
 • öltöző és mosdó.

A tangazdaság udvarán található az oktatás céljára is teljesen felszerelt tankonyha és étkezde, valamint az agroturisztikai szak gyakorlati képzését is szolgáló 27 férőhelyes, összkomfortos bentlakás, a járulékos felszereléssel.

Nem akkreditált képzések:
A LAM Alapítvány felnőttképzési programjának szerves részét képezik a különböző, nem iskolarendszerű oktatási programoknak a megszervezése, valamint a szaktanácsadás.

A legfontosabb rendezvényeink a következőek:

 1. Női munkatárs (facilitátor) képző,
 2. Moduláris gazdasszonyképző,
 3. Virágkötő tanfolyamok,
 4. Szabás-varrás tanfolyamok,
 5. Vidékre kihelyezett tematikus előadások, tevékenységek,
 6. Különböző témakörökben megtartott rövid időtartamú tematikus kurzusok,
 7. Szemináriumok, konferenciák,
 8. Szarvasmarha kiállítás-és verseny,
 9. Megyei szántóverseny,
 10. Mezőgazdasági szaktanácsadás.


Bethlen Gábor Alap Góbé termék Merkúr Áruház - A Székelyföldi Üzletlánc! Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

2014 © ÉLŐ SZÖVET