acheter cialis

Egynapos biciklis kirándulást szervez május 31.-én a keresztúri tejüzem, az Élő Szövet Alapítvány és az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) a Nyikó-menti tejtermelő gazdákhoz. A városon élő, egészséges életmód követői betekintést nyerhetnek a vidéki gazdaságokba, illetve esztenalátogatás is szerepel a programban.

Közös a céljuk: egészségesen élni


Sajtótájékoztatón ismertették a szervezők a Tej útja karaván elnevezésű, jövő szombaton sorra kerülő bicikliskörút célját. Bara Ágnes, az Élő Szövet Alapítvány marketing felelőse arról beszélt, hogy Szent György havától Szent Mihály haváig minden hónapban megszervezik a vidéki farmok, és kisebb gazdaságok látogatását. A programba bevonták az amúgy is rendszeresen túrázó ekéseket, akik szívesen álltak a jó ügy mellé.
„Az Élő Szövet Alapítvány tavaly decemberében indította el a Tej útja karaván-progamot, amelynek célja, hogy a tejüzem vezetői személyesen is eljussanak a gazdákhoz segítve őket, emellett pedig a helyi tej értéke visszakerüljön méltó helyére, a helyi gazdaság szelleme pedig megerősödjön. 23 településen közel 600 gazdával találkoztunk, és akkor fogalmazódott meg, hogy a helyi lakosságot is szeretnénk bevonni tevékenységünkbe, ezért szervezzük meg a vidéki túrákat” – mondta Bara Ágnes, majd hozzátette: az Élő Szövet Alapítvány célkitűzése a lakosság tudatos nevelése a helyi értékek, erőforrások, kultúra befogadására. A kirándulásokon a helyi nevezetességeket is felkutatják, akár templomlátogatást is beiktathatnak a programba, egyféle honismereti kirándulássá bővülhet.
„Aki eljön Kobátfalvára, azt megkínáljuk a keresztúri tejfeldolgozó termékeivel, de kint az esztenán juhsajtkóstolás is lesz. Szeretnénk közelebb hozni a falusi, hagyományosan gazdálkodó emberekhez a városiakat. Kivisszük őket a legelőre, hogy meggyőződjenek, hányféle gyógyfüvet fogyaszt az a tehén, amelynek tejét mindennap letesszük a városiak asztalára” – mondta Bálint Sándor, a Nagyküküllő Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke
Kiss Tibor EKE-alelnök szerint bárki csatlakozhat a biciklistúrához, aki megbírja a nagyjából 50 kilométeres távot. A terv szerint a Szejke irányába indulna a csapat, onnan a Nyikó-mentén Kobátfalváig, és a résztvevők erőnlététől függően döntenek arról, hogy visszajönnek-e ezen az útvonalon, vagy Székelykeresztúrt érintve a Nagyküküllő mentén karikáznak haza.
Szombaton reggel kilenckor indul a bicikliskaraván a Márton Áron térről, azaz a Patkóból, a remélhetően nagy létszámú csapatot az ekés túravezetők irányítják majd.


Nagyálmos Ildikó
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Bethlen Gábor Alap Góbé termék Merkúr Áruház - A Székelyföldi Üzletlánc! Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

2014 © ÉLŐ SZÖVET